Quentin Tarantino hylkäsi elokuvaprojektinsa – oli määrä jäädä viimeiseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Quentin Tarantinon oli määrä ohjata the Movie Critic -nimisen elokuvan, joka olisi ollut ohjaajan viimeinen. Nyt Tarantino on kuitenkin päättänyt yllättäen hylätä projektin kokonaan. Asiasta uutisoi Deadline.

Tarantinon kerrotaan tulleen yksinkertaisesti uusiin aatoksiin siitä, mikä hänen viimeinen ohjaustyönsä tulee olemaan. Näin ollen ohjaaja aloittaa täysin puhtaalta pöydältä. Elokuvan tuotannon alkaminen oli jo viivästynyt Tarantinon kirjoitettua käsikirjoituksen uusiksi.

The Movie Critic -projektin inspiraationa toimi alun Tarantinon nuorena fanittama elokuvakriitikko. The Hollywood Reporter -lehden mukaan idea muuttui vuosien varrella, ja jossain vaiheessa Brad Pittin Once Upon a Time in Hollywood -elokuvassa näyttelemän Cliff Boothin huhuttiin olevan mukana projektissa. Tarantinon tarkoituksena oli elokuvaa yhden päivän ajan elokuussa 2024 verohyvityksen oikeuttamiseksi, mutta varsinaisten kuvausten oli määrä alkaa vuonna 2025.

Tarantinon kerrotaan palaavan takaisin suunnittelupöydän ääreen pohtimaan, mikä hänen 10. ja viimeinen elokuvansa tulee olemaan. Ohjaaja on aikaisemmin kertonut saattavansa ohjata elokuvauran jälkeen minisarjoja ja näytelmiä. Lisäksi hän on kunnostautunut viime vuosina kirjailijana.