Parkkifirma varoittaa yleisestä virheestä – vappuna rapsahtaa runsaasti maksuja

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vappuna on syytä olla tarkkana autoa pysäköidessä. Parkkifirma Parkkipaten mukaan kyseisenä ajankohtana pysäköintivirhemaksuja kirjataan runsaasti. Syynä on voinut olla esimerkiksi epäselvyys siitä, mikä päivistä on pyhäpäivä.

Viime vappuna eniten pysäköintivirheitä tehtiin Helsingissä ja toiseksi eniten Oulussa. Helsingissä yleisin syy valvontamaksuun oli pysäköintimaksun suorittamatta jättäminen, Oulussa puolestaan puuttuva pysäköintikiekko. Parkkipaten toimitusjohtaja Christian Metsäranta kehottaa olemaan tarkkana vappuaattona pysäköidessä.

– Jos auton pysäköi vappuaattona esimerkiksi yön yli, saattaa kyseinen paikka olla maksullinen myös toukokuun ensimmäisenä, vaikka se onkin pyhäpäivä, Metsäranta kertoo tiedotteessa.

Myös pääsiäinen näkyy piikkinä Parkkipaten tilastoissa. Metsärannan mukaan syynä voi olla epäselvyys sen suhteen, ovatko yksityisalueet maksullisia myös pyhäpäivinä. Pääsiäisenä hämminkiä aiheuttaa lauantai, joka ei ole pyhäpäivä.

– Taloyhtiöiden harvat vieraspaikat täyttyvät herkästi pyhäpäivinä, jolloin pysäköidään virheellisesti asukkaille varatuille paikoille, Metsäranta kertoo.