Ennätys: Nurmijärvellä peräti 21 senttiä lunta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen iskenyt takatalvi oli jopa pohjoisilla leveysasteillamme poikkeuksellinen. Lunta satoi niin runsaasti, että Nurmijärvellä rikottiin Ilmatieteen laitoksen mukaan jo ennätys. Röykän havaintoasemalle satoi maanantai- ja tiistaiaamuna välillä 21 senttiä lunta.

– Nurmijärvellä havaittu 21 senttimetrin lumisadekertymä on ennätyksellinen tähän aikaan vuodesta. Maan lounaisosassa ei ole ennen satanut näin paljon lunta vuorokaudessa näin myöhään keväällä, kertoo meteorologi Pauli Jokinen Ilmatieteen laitoksen tiedotteessa.

Lunta satoi maan lounaisosaan yleisesti 10-20 senttimetriä. Lunta on ollut menneinä vuosikymmeninä tähän aikaan vuodesta enemmänkin maassa, mutta tuolloin kyse on ollut talven jäljiltä maassa säilyneestä vanhasta lumesta. Edellisen kerran vastaavanlaisia lumisateita oli maan lounaisosassa huhtikuun lopulla vuonna 1985, jolloin Laitilassa kertyi 19 senttiä lunta vuorokaudessa.

Lumisade jatkoi runsaana myös tiistaina. Espoon Nuuksion automaattimittauksen mukaan lumipeite oli kasvanut puoleenpäivään mennessä jopa 28 senttiä.