Palaako kevät Suomeen? Tältä näyttää vapun ennuste

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kevään eteneminen otti rajusti takapakkia, kun Suomeen iski uusi takatalvi. Voimakas lumisade ja ajankohtaan nähden kylmä sää muuttivat maan kertaheitolla valkoiseksi monissa osissa Suomea.

Edessä voi kuitenkin olla käänne takaisin keväisempään suuntaan. Forecan meteorologi Sara Salosen mukaan sää lauhtuu viikon puolivälissä Lapissa asti. Loppuviikolla on tiedossa lisää sateita, mutta ne tulevat suurelta osin vetenä.

Sääennusteen mukaan etelässä lämpötila voi ylittää viikonloppuna jo 10 asteen rajan. Vappuviikolla sää vaikuttaa muuttuvan lämpimämpään ja vähäsateisempaan suuntaan. Viikon alkupuoliskolle on povattu jopa 20 asteen lämpötiloja, mutta ennuste on toistaiseksi epävarma.

– Vapun tienoilla sää on näillä näkymin muuttumassa lämpimämpään ja kuivempaan suuntaan. Tämän hetken ennusteen mukaan lämpötilat ovat vapun alla monin paikoin jopa kesäisissä lukemissa, Salonen kertoo Forecan sääblogissa.

Sään ennustettavuus heikkenee 6. toukokuuta alkavalla viikolla. Kuukausiennusteen perusteella Suomen pohjoisosassa on yhä tavanomaista kylmempää. Muualla Suomessa viikon keskilämpötilat ja sademäärät ovat lähellä tavanomaisia lukemia.