Pariisin olympialaisissa yllättävä uudistus – juoksurata ei ole punainen

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesäolympialaiset 2024 järjestetään Pariisissa 26. heinäkuuta – 11. elokuuta. Yleisurheilulajeja seuraavilla saattaa olla tämänvuotisia olympialähetyksiä seuraaville hieman totuttelemista. Juoksurata ei nimittäin ole tapahtumassa tutun punaisen värinen.

Olympialaisten juoksuradalla nähdään tänä kesänä ensi kertaa violetti päällyste. Stade de France -stadionin juoksurataa on päällystetty uudella violetilla materiaalilla huhtikuun aikana. Päällyste on Associated Press -uutistoimiston mukaan valmistettu Italian pohjoisosassa sijaitsevassa tehtaassa.

Olympialaisten yleisurheilujärjestelyistä vastaava Alain Blodelin kertoo tiedotteessa, että juoksuradalle haluttiin ainutlaatuinen väritys. Blondelin mukaan oli tärkeää, että kilpailijat todella erottuisivat ympäristöstä. Pariisin olympialaisten jokaisella kisapaikalla on oma tunnusvärinsä. Ne ovat sininen, vihreä ja violetti.