Kylmää kyytiä tiedossa: Pohjoisessa sataa lunta jopa 15 senttiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Toukokuun alussa päästiin nauttimaan hetkellisesti kevätsäistä, mutta nyt edessä on jälleen käännös kylmään suuntaan. Kevät on ottamassa takapakkia jopa niin rankalla kädellä, että osassa maata on takatalven uhka.

Forecan mukaan tiistain vastaisen yön kylmin lukema mitattiin Lapissa Savukosken Tulppion havaintoasemalla. Pakkanen laski jopa -10,9 asteeseen. Pakkasta voi olla myös keskiviikon vastaisena yönä 1-10 astetta.

Keskiviikkona Suomen kaakkois- ja itäosaan leviää lumi- ja räntäkuuroja. Torstaina sateita leviää maan länsi- ja pohjoisosaan. Lapissa ne tulevat laajalti lumena.

– Tämän hetken ennusteen mukaan torstain ja perjantain aikana Suomen yli liikkuu sadealue, jonka yhteydessä kahden vuorokauden aikana Lappiin pyryttää laajalti 5-10 senttimetriä lunta, paikoin jopa yli 15 senttimetriä, kertoo meteorologi Joanna Rinen Forecan sääblogissa.

Sää jatkuu epävakaisena viikonloppuna. Myös 13. toukokuuta alkavasta viikosta ennustetaan tavanomaista kylmempää.