Sää lämpenee jälleen – tältä näyttää kesäkuun alun ennuste

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alkuviikon kylmien öiden jälkeen säässä on edessä käänne lämpimämpään. Forecan mukaan jo keskiviikkona lämpötila voi yltää paikoin 25 asteen tienoille. Lämmin sää jatkuu torstaina ja perjantaina, joskin pohjoisessa voi olla tiedossa sateita.

Perjantain korkeimmat lämpötilat ovat todennäköisesti lännessä, ja Lapin eteläosassakin ollaan 20 asteen tuntumassa. Lämpöä on luvassa maan etelä- ja keskiosassa myös viikonloppuna. Sade- ja ukkoskuurot ovat kuitenkin mahdollisia.

– Pohjoisessa on kuitenkin lauantaina selvästi aiempaa viileämpää, Lapissa saattaa olla viikonloppuna paikoin yöpakkastakin, meteorologi Anna Latvala varoittaa Forecan sääblogissa.

Ensi viikolla Suomi jää näillä näkymin korkeapaineen reunamille. Sää saattaa olla vaihtelevaa ja välillä sateistakin. Monin paikoin odotettavissa on kuitenkin myös kesäisen lämmintä.

Kuukausiennusteessa matalapainesään todennäköisyys kasvaa 3. kesäkuuta alkavalla viikolla. Suomen sademäärissä ei kuitenkaan näy poikkeamia keskimääräiseen nähden. Viikon keskilämpötiloista ennustetaan laajalti tavanomaisia, joskin etelässä saattaa olla hieman keskimääräistä lämpimämpää ja pohjoisessa viileämpää.