Toriterassien kausi alkaa – tällaista luvassa Helsinkiin

Matkailu Ruoka · Tim Isokivi

Suomessa vallitsevat toukokuun lopussa jo kesäiset ilmat, mikä saa ihmiset suuntaamaan sankoin joukoin terasseille. Tänäkin kesänä monissa suomalaiskaupungeissa terassitunnelmasta päästään nauttimaan myös toreilla. Helsingissä toriterasseja löytyy eri puolilta kaupunkia.

Helsingin Senaatintorille nousee tulevanakin kesänä terassialue, jonka yhteyteen avataan myös Michelin Guide Ceremony Nordic Countries -gaalan kisakatsomo. Mukana terassialueella ovat Torikortteleiden ravintolat Sofia Helsinki, Via Tribunali, Valkoinen Sali ja Helsinki Bryggeri Brewhouse. Terassi avautuu Syötävä Helsinki -ruokaviikoille 25. toukokuuta, ja se on auki elokuun loppuun saakka.

Toriterassi nousee Helsingin Kaupunkitilat Oy:n tiedotteen mukaan myös Hietalahdentorille. Elokuuhun asti toimivan toriterassin kattaus muodostuu Hietalahden kauppahallin ravintoloiden herkuista. Luvassa on myös elävää musiikkia perjantaisin ja kirpputoritoimintaa viikonloppuisin.

Myös Töölöntorin lähellä sijaitsevat ravintolat levittäytyvät torille kesällä. Toriterassilla toimivat ravintolat B5 Black, Mamma Rosa, Green Hippo ja Tin Tin Tango. Luvassa on myös perinteistä toritoimintaa kahviloineen ja myyntikojuineen sekä erilaisia avoimia ja maksuttomia tapahtumia.