Super Size Me -dokumentistaan tunnettu Morgan Spurlock on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja ja tv-tuottaja Morgan Spurlock on kuollut. 53-vuotias Spurlock menehtyi torstaina syövän komplikaatioihin 53-vuotiaana. Hänet tunnettiin erityisesti Super Size Me -dokumenttielokuvastaan.

Läheiset kertoivat tiedotteessaan Spurlockin menehtyneen New Yorkissa perheensä ja ystäviensä ympäröimänä. Häntä hoidettiin Deadline-sivuston mukaan kemoterapian avulla ennen kuolemaansa.

Oscar-ehdokkuuden saaneessa Super Size Me -elokuvassa Spurlock söi kuukauden ajan pelkästään McDonald’sin ruokaa. Dokumentissa seurattiin, minkälaisia vaikutuksia ruokavaliolla oli hänen keholleen ja mielelleen. Spurlock ohjasi myöhemmin myös muun muassa One Direction: This Is Us -dokumenttielokuvan ja Morgan Spurlock: Sisäpiirin mies -sarjan.

Super Size Me -dokumentin totuudenmukaisuutta on myöhemmin kyseenalaistettu, sillä Spurlock paljasti myöhemmin kärsineensä vuosien ajan alkoholismista. Elokuva on saanut myös jatko-osan Super Size Me 2: Holy Chicken. Sen julkaisu viivästyi, sillä Spurlock myönsi vuonna 2017 somejulkaisussaan syyllistyneensä aikoinaan seksuaaliseen häirintään.