Palokunta ei saanut kissaa pois savupiipusta – sitten nuohoojat pelastivat päivän

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kun lemmikki joutuu tukalaan tilanteeseen eivätkä kotikonstit auta, kutsutaan apuun tyypillisesti palokunta. Kissan pelastaminen osoittautui kuitenkin taannoin Englannin Desboroughissa liian haastavaksi palokunnallekin. Onneksi apuun saatiin toisen ammattiryhmän edustajia.

Dylan Tansurin ja Amy Becksin 10 kuukauden ikäinen Luna-kissa oli päätynyt kiipeilemään kodin katolle kattoluukun kautta. Kissa oli pudonnut savupiippuun ja jäänyt jumiin sen sisälle.

Paikalle hälytetty palokunnan yksikkö ei onnistunut yrityksistä huolimatta pelastamaan Lunaa, sillä kissa pakeni vain syvemmälle savupiipun uumeniin. Lopulta apuun hälytettiin Avondale Sweeps -yrityksen nuohoojat. He paikansivat Lunan työssään käytettävien erikoiskameroiden avulla.

– Tuntikausia kestäneiden etsintöjen ja kamppailun jälkeen avasimme hormin, josta löysimme ja pelastimme kissan, Avondale Sweepsin somejulkaisussa kerrottiin.