Metallica teki hyvää Suomen keikoillaan – lahjoiti suuren summan hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Metallimusiikin yhdysvaltalainen suurnimi Metallica esiintyi Suomessa viikonloppuna kahdella keikalla. Yhtye teki Suomen vierailunsa yhteydessä mittavan lahjoituksen suomalaiseen hyväntekeväisyyteen. Lahjoitus on osa #MetallicaGivesBack-kampanjaa.

Metallica lahjoitti kiertuesponsorinsa Iveco Groupin tuella 80 000 euroa Ensi- ja turvakotien liitolle ja Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:lle. Ensin mainittu on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka pyrkii turvaamaan lapsen oikeuden suotuisiin kasvuolosuhteisiin ja turvalliseen kehitykseen sekä ehkäistä perheväkivaltaa. Hope ry:n tavoitteena on tarjota lapsille Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen tukemalla vähävaraisia perheitä.

Metallica perusti vuonna 1997 All Within My Hands -hyväntekeväisyyssäätiön. Yhtye tekee sen kautta lahjoituksia eri maiden hyväntekeväisyysjärjestöille kiertueillaan. Suomessa Metallica on aiemmin tukenut muun muassa Hope ry:tä ja Hurstin ruoka-apua. Metallica on myös antanut lahjoituksia kiertueellaan