Forecan meteorologi kommentoi juhannusviikon säätä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tämän hetken kuumottavin kysymys on: Minkälainen sää on juhannuksena? Mökkipitäjien kyläteillä on ollut jo maanantaista asti kova kuhina, kun viikon ensimmäiset kesälomalaiset ovat saapuneet nauttimaan Suomen suvesta luonnonkauniisiin maisemiin. Tuoreessa muistissa ovat juhannukset, jolloin on satanut jopa räntää Keski-Suomen eteläpuolella.

Forecan meteorologi Joanna Rinne on laatinut loppuviikolle ennusteen Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF:n julkaisemien tietojen perusteella. Viikon mittaan tulee sateita ja sää voi olla alkuviikkoa viileämpää. Toisin sanoen juhannusseurueiden kannattaa varautua vaihteleviin sääolosuhteisiin.

– Juhannusviikko on muuttunut aiempia kuukausiennusteita viileämpään suuntaan. Tuoreen kuukausiennusteen mukaan tämän viikon keskilämpötilat ovat Suomessa laajalti ajankohdalle tavanomaisia, lännessä jopa vähän tavanomaista viileämpiä. Sateita tulee runsaasti pohjoisessa ja paikoin maan itäosassa, lännessä sademäärä on lähempänä ajankohdan keskiarvoa, Rinne kertoo Forecan blogissaan.