Mobilepay mahdollisti rahansiirrot Suomen, Norjan ja Tanskan välillä

Digi · Tim Isokivi

Maksupalvelu Mobilepay on saanut monien kaipaaman ominaisuuden. Jatkossa sovelluksessa voi siirtää rahaa Suomen, Norjan ja Tanskan välillä. Syksyllä mukaan on tulossa myös Ruotsi.

Rajat ylittävät rahansiirrot hoituvat sovelluksessa puhelinnumeron avulla samaan tapaan kuin maiden sisäisten siirtojen tapauksessa. Esimerkiksi IBAN-numeroa ei siis tarvitse syöttää. Mobilepayn tiedotteen mukaan käyttäjät ovat toivoneet ominaisuutta jo pitkään.

– Tämä on ensimmäinen askel isompaa tavoitetta, jolla tuomme Pohjoismaita lähemmäs toisiaan mobiilimaksamisen osalta, kertoo Mobilepayn maajohtaja Perttu Kröger tiedotteessa.

Rahan siirto maiden välillä maksaa Mobilepayssa neljä prosenttia siirrettävästä summasta, minkä lisäksi pankki veloittaa valuutan vaihdosta. Rahan vastaanottaminen ei maksa mitään. Yhtiön mukaan maksu näkyy sovelluksessa selkeästi ennen siirron suorittamisesta.