Mallorcalla satoi hiekkaa taivaalta – hämmästyttävä näky

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monissa suomalaisten suosituissa lomakohteissa erityisesti Kanariansaarilla nähdään ajoittain sääilmiö, jossa sataa hiekkaa taivaalta. Viime yönä näin tapahtui myös Mallorcalla saakka. Keskiviikkoiltana taivaalle alkoi kerääntyä punaruskeita pilviä, kun sirocco-tuuli oli nostanut Saharan autiomaasta hiekkaa ja lennättänyt sitä pohjoiseen.

Kuva: Stara

Yöllä alkanut sadekuuro johti siihen, että pilvissä ollut hiekka satoi veden mukana alas ja peitti kaiken ohueen hiekkapeittoon. Tänä aamuna autot, moottoripyörät, tiet ja ravintoloiden terassit olivat punaruskean hiekkaverhon peitossa. Uima-altaiden pohjassa oli näkyvissä sinne kerääntyneitä hiekkakasoja. Oheiset kuvat ovat Mallorcan Alcudiasta, jossa autoilijoilla on tänään melkoisesti tekemistä autojensa pesemiseksi hiekasta.

Paikallisten mukaan esimerkiksi tuulilasinpyyhkijöitä ei pidä käyttää puhdistamiseen, sillä tuulilasi naarmuuntuisi siitä pysyvästi. Sirocco-tuuli on varsin yleinen ilmiö varsinkin keväisin, joten mistään kovin poikkeuksellisesta tilanteesta ei ole kyse. Samaa ilmiötä tavataan varsin usein myös Kanariansaarilla. Silti kyseessä on turisteille varsin eksoottisesta ilmiöstä, joka ulottuu vain harvoin Pohjoismaihin saakka.

Kuva: Stara