Poliisia uimalla paennut mönkijävaras vei vieraan vaatteet – autosta löytyi laittomia räjähteitä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Jos tätä tarinaa ei kertoisi Suomen poliisi, voisi sen kuvitella olevan suuren mielikuvituksen tuotetta. Tämä tarina on kuitenkin tosi. Länsi-Uudenmaan poliisin työvuorot ovat kuin seikkaperäisesti käsikirjoitetusta toimintaelokuvasta.

Poliisipartio oli pysäyttänyt auton perävaunuineen Lohjalla perjantain ja lauantain välisenä yönä. Auton pysähtyessä kulkuneuvossa ollut matkustaja pinkaisi karkuun. Mies onnistui juoksemaan joelle ja uimaan sen yli poliisin saavuttamattomiin. Matkustajaa ei löydetty laajoista etsinnöistä huolimatta.

Kuinka ollakaan, lauantaina poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan erään talon piharakennuksesta oli löytynyt mies. Henkilö oli anastanut talon isännän vaatteita. Pian poliisille selvisi, että kyseessä oli sama oman elämänsä sankari, joka oli uinut virkavaltaa karkuun edellisenä yönä.

Yöllä pysäytetty auton ja perävaunun yhdistelmä siirrettiin kuitenkin Lohjan poliisiasemalle. Auton sisältä löytyi itsevalmistettuja räjähteitä, pienoiskivääri, sähkönalleja, haulikon patruunoita sekä ilotulitetyyppisiä räjähteitä. Perävaunussa oli myös mönkijä, joka ilmeni anastetuksi ja auton kuljettaja ajokortittomaksi.

– Epäiltyjen rikosten lista tapauksessa on pitkä. Poliisi tutkii tapausta muun muassa nimikkeillä kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, ajoneuvorikkomus, ampuma-aserikos sekä räjähderikos, Länsi-Uudenmaan poliisi ynnäilee.