Kesähelteet tekevät paluun – ensi viikolla jopa 30 asteen kesäkelejä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parin viime viikon aikana suomalaiset ovat saaneet nautiskella hieman alkukesää viileämmistä keleistä, mutta nyt Foreca kertoo hellekesän tekevän paluun. Ensi viikolla on nimittäin mahdollista päästä nauttimaan jopa 30 asteen helteestä. Ensi viikon alkaessa pohjoisen Suomen yli liikkuu sateita, mutta maan eteläpuoliskolla sää jatkuu poutaisena ja laajalti aurinkoisena.

– Ensi viikolla näyttää hyvinkin mahdolliselta, että Suomeen vahvistuu korkeapaine, jonka yhteydessä meille leviää helteistä ilmamassaa. On mahdollista, että meille syntyy ainakin muutamaksi päiväksi toukokuisen kaltainen sulkukorkeapainetilanne. Lämpötila voi viikon edetessä nousta laajalti helteiseksi, maan eteläpuoliskolla joinakin päivinä paikallisesti jopa 30 asteeseen, Forecan Joanna Rinne kertoo.

– Lämpö levittäytyy ensi viikon alussa erityisesti pohjoisen Länsi-Euroopan ylle. Ennusteissa on ollut vaihtelua siinä, ulottuuko se Suomeenkin. Suomen helteisen sään mahdollisuus on kuitenkin kasvanut nyt ennuste ennusteelta, vaikka se ei olekaan vielä täysin varmaa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että korkeapaine vahvistuu pohjoisen Euroopan ja ensi viikon edetessä myös Suomen ylle, Rinne jatkaa.