Helsingissä julistettiin Pride-rauha

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinki Pride -viikko alkoi 24. kesäkuuta. Helsingissä julistettiin maanantaina ensimmäistä kertaa Pride-rauha. Pormestari Juhana Vartiaisen ja Helsinki Pride -yhteisön hallituksen puheenjohtaja Senni Moilasen toimesta tehdyn julistuksen esikuvana on Turun vuosittainen joulurauhan julistus.

– Pride-rauhan julistuksella haluamme alleviivata sitä, että kaupunkimme kuuluu kaikille. Helsingin kaduilla voi kulkea rauhassa omana itsenään. Tämä kaupunki on aina ollut moninainen ja se on tehnyt meistä voimakkaan. Pride-rauhan julistus ei ole vain tälle viikolle, vaan kaikille vuoden viikoille, kertoi Vartiainen Helsinki Priden tiedotteen mukaan.

Helsinkin Priden suojelijoina toimii tänä vuonna koko Helsingin pormestarikunta. Tapahtuma keskittyy tänä vuonna rauhan ja toivon viestien vahvistamiseen. Rauhaa halutaan vaalia paitsi yhteiskunnallisella tasolla, myös vaatia ja varmistaa jokaiselle oikeus kehorauhaan, mielenrauhaan ja rauhaan saada elää ja kasvaa juuri omanlaisekseen.

Helsinki Pride -viikkoon liittyy yli 200 erilaista tapahtumaa. Viikko huipentuu lauantaina järjestettävään Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan Kaivopuistossa. Kulkueeseen osallistui viime vuonna yli 100 000 ihmistä.