Koira laittoi lieden päälle perheen nukkuessa – aiheutti tulipalon

Koti & Asuminen Ohhoh! · Tim Isokivi

Lieden alue on syytä pitää siistinä, varsinkin lemmikkitalouksissa. Joskus lemmikit saattavat nimittäin vahingossa kytkeä lieden päälle. Seuraukset voivat katastrofaaliset, mikäli liedelle on unohtunut helposti jotain helposti syttyvää.

Yhdysvaltojen Coloradossa asuva perhe koki taannoin rajun herätyksen. Perheen koira oli kytkenyt lieden päälle nuuskiessaan uunin päälle jätettyjä esineitä. Tämän seurauksena liedellä ollut pahvirasia syttyi palamaan.

Kodissa asuva perhe heräsi onneksi hyvissä ajoin palohälyttimen ääneen. He sammuttivat keittiössä levinneen tulipalon. Palokunta sai ilmoituksen tapauksesta kello 04.45 paikallista aikaa.

Yksi henkilö kiidätettiin sairaalaan savun hengittämisen vuoksi. Muut perheenjäsenet ja lemmikit selvisivät tilanteesta säikähdyksellä. USA Today -lehden mukaan perheen koti kärsi kuitenkin mittavista vahingoista.