Uudessakaupungissa vähennetään ruokahävikkiä – kouluen ylijäämäruoka jakoon

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusikaupunki aloittaa syyskuussa koulujen ylijäämäruoan jakamisen. Suomen Punaisen ristin Uudenkaupungin osaston koordinoima ruoanjako toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Ylijäämäruoan jakamisen tavoitteena on minimoida hävikkiä.

SPR:n tiedotteen toimintaan etsitään parhaillaan mukaan tehtävään perehdytettäviä vapaaehtoisia. Yksi ruoanjakovuoro kestää noin tunnin, eikä tehtävässä vaadita erikoistaitoja, pitkää perehdytystä tai sitoutumista. Kiinnostuneille järjestetään perehdytystilaisuus Uudenkaupungin yhtenäiskoulussa 30. elokuuta kello 17.

Toiminassa ovat yhteisryössä A-Killa, Uudenkaupungin seurakunta ja ViaDia-yhdistys. Vastaavaa toimintaa on harjoitettu viime keväästä asti Raisiossa, ja mukaan lähti SPR Varsinais-Suomen piirin ruoka-avun projektityöntekijä Miika Norron mukaan heti reilut neljäkymmentä uutta vapaaehtoista.

– Ruoanjako on mukava tapa auttaa, mikä tuo hyvän mielen. Raisiossa palaute vapaaehtoisilta on ollut todella positiivista ja toiminta on koettu merkitykselliseksi. Mukaan kannattaa lähteä kokeilemaan, Norro kertoo tiedotteessa.