Juhannuksen säästä saatiin jo ensimmäinen ennuste

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aurinkoiset säät vaikuttavat jatkuvan myös kesäkuussa. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen tuore kuukausiennuste ulottuu jo juhannukseen asti. Ainakaan vielä ei tarvitse pelätä, että Suomeen iskisi juhannukseksi uusi takatalvi.

– Touko-kesäkuun vaihteen viikko on keskilämpötilaltaan erityisen lämmin, eroa keskiarvoon on 4-6 astetta, kertoo meteorologi Joanna Rinne Forecan sääblogissa.

Tavanomaista lämpimämpi sää vaikuttaisi jatkuvan 3. kesäkuuta alkavalla viikolla. Korkeapaineen vaikutus kuitenkin vähenee. Sateita voi tulla ajankohdalle tavanomainen määrä, pohjoisessa jopa tavanomaista enemmän.

Myös 10. ja 17. päivä kesäkuuta alkavat viikot näyttävät keskilämpötiloiltaan tavanomaisia korkeammilta maan etelä- ja keskiosassa, pohjoisessa lukemat voivat olla lähellä tavanomaisia. Sademäärissä ei näy poikkeamia ajankohdan tyypillisiin sademääriin verrattuna.

– Tuoreen kuukausiennusteen mukaan juhannusviikko tulee viikkokeskiarvoiltaan olemaan sateiltaan tavanomainen ja etenkin maan eteläpuoliskolla kesäisen lämmin, pohjoisessa viikon keskilämpötilat olisivat lähellä tavanomaisia. Itse viikon sisällä tapahtuvaan vaihteluun eli esimerkiksi juhannuksen säähän ennuste ei ota kantaa, Rinne kertoo.