Hotel Kämp esittelee uudistetun ravintolan ja baarin

Matkailu Kirjoittaja: , toimittaja Ilmoita virheestä, Tietoa meistä
Toimitusperiaatteet

Hotel Kämp on yksi Helsingin tunnetuimmista maamerkeistä. Vuonna 1887 avattu hotelli on pitkään ollut kaupungin seurapiirien, kulttuurielämän ja kansainvälisen matkailun keskus. Se tunnetaan edelleen klassisesta eleganssistaan, historiallisesta arkkitehtuuristaan ja korkeatasoisesta palvelustaan.

MAINOS
MAINOS PÄÄTTYY

Kämpin baarit ja ravintolat ovat vuosikymmenten ajan olleet merkittävä osa Helsingin kaupunkikulttuuria. Taiteilijat, poliitikot ja julkisuuden henkilöt ovat kokoontuneet juuri näissä tiloissa. Nyt hotelli uudistuu vaiheittain.

Hotellin historiallinen ravintolatilakokonaisuus avautuu nyt täysin uudistettuna. Tiloissa oli yhden vuoden mittainen remontti. Remontti muutti Brasserie Kämpin À La Kämpiksi.

Luksusta ja yksityiskohtia

Samalla luotiin uusi ilme Kämp Barin tiloille. Ravintola ja baari on nyt yhdistetty yhden katon alle Pohjoisesplanadin ja Kluuvikadun kulmaan siten, että kokonaisuus tarjoaa yhteensä 117 asiakaspaikkaa, joista suuri osa sijaitsee lasitetulla terassilla Esplanadin puiston näkymien äärellä.

Uudistuksen tavoitteena on ollut luoda tila, joka kunnioittaa hotellin historiaa mutta vastaa tämän päivän ylellisyystason odotuksiin. Uudistuksessa on haluttu palauttaa Kämpin yli vuosisataa pitkän historian kerrostumia. Kokonaisuuden on suunnitellut lontoolainen Archer Humphryes Architects.

Remontissa on kunnostettu alkuperäisiä yksityiskohtia, kuten pylväitä, kapiteeleita ja kipsipaneeleita, ja ne on yhdistetty kiillotettuun mahonkiin, marmoriin, satiinimessinkiin ja samettiin. Uutta ruokalistaa varten on käyty läpi yli 90 menua ravintolasta vuosilta 1890–2025. Klassikkoannokset on päivitetty nykyaikaan ranskalaisen keittotaidon ja pohjoismaisten raaka-aineiden yhdistelmällä.

Listalta löytyy muun muassa consommé-liemi, savustettu siika, burgundinpata ja Kämp Burger. Ravintola avautuu aluksi vain illallisille, mutta laajenee ensi vuonna tarjoamaan myös aamiaisen ja lounaan. Baarin valikoima ammentaa 1900-luvun alun helsinkiläisestä seurapiirikulttuurista, mutta juomiin on lisätty moderni pohjoismainen vivahde.

Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten , tai laajemmin aihealueesta Matkailu.