Stara Carey Mulligan

Elokuvat

Arvostelu: The Great Gatsby – Kultahattu

Elokuva-ohjaaja Baz Luhrmannin unohtumattomiin ohjauksiin lukeutuvat Romeo ja Julia, Moulin Rouge! ja Australia. Nyt visionääriohjaaja on palannut uudella spektaakkelimaisella draamaelokuvalla, joka on filmatisointi F. Scott Fitzgeraldin klassikkoromaanista Kultahattu.

Kimallusta, ökyilyä ja 1920-luvun flapper-tyyliä ei elokuvasta puutu. Jälleen kerran Luhrmann on osannut luoda visuaalisesti kiinnostavan ja loisteliaan elokuvan, jossa on dramatiikkaa ja koskettavia elementtejä. The Great Gatsby – Kultahattu -elokuvassa seurataan New Yorkiin muuttavan Nick Carrawayn (Tobey Maguire) tutustumista kaupungin nuoreen eliittiin.

Mies muuttaa salaperäisen miljonääri Jay Gatsbyn (Leonardo DiCaprio) naapuriin ja pääsee pian sisälle sisäpiiriin, joka on täynnä vuosien takaisia salaisuuksia. Hulppeiden julkkisjuhlien lomassa Carrawaylle lopulta selviää, mikä on valheiden, petosten ja mahdottoman rakkauden traaginen hinta.

Mestarillisen värikylläinen elokuva tarjoaa viihdettä, ja katsauksen superrikkaiden ihmisten elämään. Fiktiivinen tarina tuo esille teemoja, jotka saattavat olla edelleen läsnä suihkuseurapiireissä. Tuoko raha lopultakaan onnea – vai onko sielun tilalla lukemattomien uhrausten seurauksena ammottava tyhjyys?

Leonardo DiCaprio näyttelee draaman nimikkoroolin tyylilleen uskollisena, ja ökyrikkaan komistuksen rooli sopiikin hänelle kuin nakutettu. Tobey Maguire kertojan äänenä ja tulkitsijana osaa tuoda viattoman taviksen perspektiivin ökykieroiluun. Bambinsilmäisen Carey Mulliganin voi myös sanoa olevan erinomainen valinta filmatisoinnin herkäksi pääkaunottareksi.

Lajityyppi: Draama, romantiikka
Ohjaaja: Baz Luhrmann
Pääosissa: Tobey Maguire, Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Isla Fisher, Elizabeth Debicki, Jason Clarke.
Ensi-ilta: 17.5.2013
Kesto: 2 h 22 min
Ikäraja: K12

Pisteet 4/5

Viihdeuutiset

Carey Mulliganilla hämmentävä kammo – ei siedä tuijottelevia ihmisiä

Brittiläinen näyttelijäkaunotar Carey Mulligan on uransa aikana riisunut vaatteensa useammassakin elokuvassa. Näyttävin alastonkohtaus nähdään kuitenkin Shame-elokuvassa, jossa Mulligan on ilman rihman kiertämää. Nyt näyttelijätär on avautunut Time Out -lehdelle, että hän ei voi sietää huomion keskipisteessä olemista.

Tähti kertoi aiemmin, kuinka alastonkohtausten kuvaaminen vaatii häneltä paljon rohkeutta. Hän myös myönsi, että aiemmin hän suoritti punaisella matolla esiintymiset lähinnä paniikinomaisesti pakolla ja itku kurkussa. Nakuileva näyttelijä ei pidä siitä, että häntä valokuvataan, vaikka onkin saanut vuosien saatossa lisää rohkeutta julkisiin esiintymisiin.

– Olen hieman rohkeampi nykyään, mutta silti ihmisten tuijotus kauhistuttaa, Carey sanaili.

Taannoin näyttelijä vakuutti, että elokuvan alastomuus oli erittäin vapauttavaa ja se auttoi käsittelemään tähden kehon ongelmia. Suosikkinäyttelijätär nähdään parhaillaan valkokankaalla Leonardo DiCaprion kanssa The Great Gatsby -elokuvassa. Mulligan on avoimesti kertonut työskentelyn DiCaprion kanssa olleen ihanaa. Kaksikon lisäksi uutuuselokuvassa nähdään muun muassa Tobey Maguire, Isla Fisher ja Jason Clarke.

Carey Hannah Mulligan nousi kirkkaimpien näyttelijöiden tähtikaartiin vuonna 2009. Tähden pääosarooli elokuvassa An Education toi nimittäin Careylle muun muuassa Oscar-ehdokkuuden ja BAFTA-palkinnon parhaasta naispääosasta.

Viihdeuutiset

Carey Mulligan alastomana valkokankaalla: ”Erittäin vapauttavaa”

Brittiläinen näyttelijätär Carey Mulligan teki debyyttinsä valkokankaalla vuonna 2005 elokuvassa Ylpeys ja ennakkoluulo. Tähti seurusteli taannoin vastanäyttelijänsä Shia LeBeoufin kanssa, mutta pariskunnan yli vuoden kestänyt suhde päättyi eroon vuonna 2010.

Carey Mulligan on uransa aikana riisunut vaatteensa useammassakin elokuvassa. Näyttävin neitokaisen alastonkohtauksista nähdään kuitenkin Shame-elokuvassa, jossa Mulligan on kokonaan alasti. Nyt näyttelijätär on avautunut The Sun -lehdelle, kuinka kyseisen alastonkohtauksen kuvaaminen vaati häneltä paljon rohkeutta.

– Alastomuuden tekeminen Shamessä oli oikeastaan erittäin vapauttavaa minulle ja se auttoi minua käsittelemään ongelmiani kehoni kanssa, Carey Mulligan selittää.

Suosikkinäyttelijätär nähdään seuraavan kerran valkokankaalla Leonardo DiCaprion kanssa The Great Gatsby -elokuvassa. Mulligan on avoimesti kertonut työskentelyn DiCaprion kanssa olleen ihanaa. Kaksikon lisäksi uutuuselokuvassa nähdään muun muassa Tobey Maguire, Isla Fisher ja Jason Clarke.

Carey Hannah Mulligan nousi kirkkaimpien näyttelijöiden tähtikaartiin vuonna 2009. Tähden pääosarooli elokuvassa An Education toi nimittäin Careylle muun muuassa Oscar-ehdokkuuden ja BAFTA-palkinnon parhaasta naispääosasta. Sittemmin tähti esiintyi muun muuassa elokuvissa Wall Street: Money Never Sleeps, Never Let Me Go ja Drive. Näyttelijätär on naimisissa Mumford & Sons -yhtyeen keulahahmon Marcus Mumfordin kanssa.