Jonna : Kasvot vedessä

Albumit · Stara.fi

Jonna on ollut piristävä artisti suomalaisella r&b-puolella jo reilun vuoden ajan. Ensimmäinen levy Kaksnolla oli mielyttävä kokonaisuus, ja samalla linjalla jatkaa tuore Kasvot vedessä. Lisäpisteitä ropisee erityisesti siitä, että Jonna säveltää itse kappaleensa.

Albumin aloitusraita Paljon tarjolla on kaikin puolin loistava viisu, joskin lyriikkapuoli on saanut hieman kritiikkiä. Silti selvästi hittikamaa! Sateen jälkeen kappale on mahtipontinen ja pianovoittoinen hitti.

Asfaltilla on yksinkertainen, hieno biisi. Samalla linjalla jatkaa Joka päivä. Minimalistista, mutta toimivaa. Iskä on lyriikoiden puolesta koskettava kertaus lapsuuden muistoista. Lapsikuoro tuo oman sävynsä hauskaan kertosäkeeseen.

Keskinkertaista osastoa edustaa mm. hieman tylsä Minä vs. minä. Lenni-Kalle Taipale vierailee kappaleissa Talvi tuli taloon ja Eilen, joista ensin mainittu onkin soundeiltaan levyn parasta antia. Levyn sovituspuolella on ollut vahvasti mukana mm. Elastinen.

Jonnan soundi on kasvanut kansainväliseen luokkaan. Varsinkin soundipuoli ja melodiat saavat hyvälle tuulelle. Kokonaisuutena levy onkin positiivinen kokemus. Täytyy sanoa, että Gimmelistä ”putoaminen” oli Jonnalle onnenpotku.

Pisteet 4/5