Apulanta : Kiila

Albumit · Stara.fi

Apulannan odotettu kahdeksas albumi Kiila julkaistaan 16.3.2005. Stara.fi koekuuntelussa levy kuulosti erittäin toimivalta paketilta. Luvassa on tuttua energistä Apulantaa, joskin ehkä soundeiltaan hieman totuttua tiukempaa mättöä.

Avausraita Syöpä ei kuulu levyn parhaimmistoon, mutta on ihan toimiva raita. Kakkosraita Pala siitä iskee jo suoraan ytimeen. Kertosäkeen melodia toimii – taas kerran – upeasti. Hittikamaa. Sinkkulohkaisu Pahempi toistaan onkin jo tuttu hitti.

Apiksen levyllä kuullaan myös viuluja mm. kappaleissa Armo ja Usko. Jousisoittimet ovat Anssi Tikanmäen käsialaa. Levyn päättävässä Kaukaa lähelle -slovarissa kitarassa kuullaan Nightwish -yhtyeestä tuttu Emppu Vuorinen.

Apulannan paras osaamisalue on aina ollut melodiat ja erityisesti kertosäkeiden raskaat melodiat, jotka saavat kuulijat takomaan kantapäätä lattiaan. Tuolla osa-alueella yhtyeen uusi levy lunastaa odotukset täysin.

Lyriikoiden puolella Kiila on kooste aiempaa synkempiä tarinoita, jotka käsittelevät raskaita aiheita. Yhtye toteaa itsekin että ”Nyt sanahelinän aika on ohi”. Fanien odotuksista huolimatta yhtyeen suurin hitti Vasten mun kasvoja ei ole levyllä. Se julkaistiin vain EP:llä.

Kiila on taas täyden viiden pisteen arvoinen Apis-levy, joka ei kuuntelukerroista kulu.

Pisteet 5/5