Infekto : Occam’s Razor

Albumit · Stara.fi

Tamperelainen dj-tuottaja Infekto on vihdoin saanut ulos ensimmäisen soololevynsä Occam’s Razor. Mies tunnetaan dj- ja tuottajapiireistä mm. Skillsters-kaksikon toisena osapuolena, ja nykyisin hän vaikuttaa mm. Bomfunk MC’s-yhtyeen riveissä.

Infektolla on aina ollut soundi hallussa ja vinyyli näpeissä. Esikoislevyn soundipuolella mennään Jamaican pikimustissa öissä liekkien luodessa tummia varjoja metsiin. Biisien nimet kertovat synkkää tarinaansa: Lucifer, Living Dead, Original Black Magic ja Living Dead. Tummista nimistä huolimatta levy ei ole ihan niin synkkää kuin olettaisi.

Levyn puolivälin tiimoilla tunnelma alkaa selvästi keventyä. Ehkä aurinko nousee? Lucifer -kappale on erittäin groovaava ja kun mukana on pari samplea 90-luvun technopuolelta, on kokonaisuus hieno. Truth Seeker jatkaa samalla linjalla. Synapimputus taustalla kruunaa hienon biisin. Aciiiiiid!

Tonight on jo kevyttä tanssikamaa. Mieleen tulee Agent Sumon Sunflowers. Myös Miami Treble Re-fix ja Flash Lighter Vip ovat täysverisiä tanssiraitoja, jotka saavat jalan heti liikkeelle. Infektolla on näkemys ja soundit hanskassa. Lisäksi myös samplevalinnat ovat erittäin onnistuneita.

Selvää hittipotentiaalia löytyy ainakin kappaleesta Sexy Dancer, joka onkin levyn parhaita tanssiraitoja. Selkein hitti on kuitenkin rauhallinen, levyn viimeinen kappale, Beautiful, joka onkin jo soinut mm. radioissa. Kerrassaan upea viisu.

Levyn tunnelma heittelee alun mustasta magiasta loppupuolen tanssihitteihin ja siinä välillä käydään myös jazzin maailmassa. Monipuolista tavaraa siis. Jos kuuntelet levyä kaupassa, kannattaa tsekata myös loppupuolen viisut. Alun tummat raidat eivät sytyttäneet, mutta loppupuolen viisut nostavat pisteet viiteen.

Pisteet 5/5