LAB : Where Heaven Ends

Albumit · Stara.fi

LAB-yhtyeen edellinen levy Devil Is A Girl nosti bändin suomalaisen rock-kansan tietoisuuteen. Tosin jo vuoden 2000 Porn Beautiful oli saanut yhtyeelle suuren fanijoukon. Nyt julkaistaan kolmas albumi Where Heaven Ends.

Levyn aloitusraita When Heaven Gets Dirty on kaunis, melodinen rock-kokonaisuus. Anan ääni on eteerisen upea ja kitarasoundit kuulostavat toimivilta. Biisin ydin on upea kertosäe, jonka melodia vie mennessään.

Mutta ovatko biisin melodiat yhtyeen omia, onkin eri asia… Säkeistö kuulostaa oudon paljon HIMin Close To The Flame -kappaleen säkeistöltä. Kertosäkeessä on taas hieman liiaksi Irinan Vahva -biisin fiilistä… Hmmm.

Love Like Hell! kulkee ympyrää siihen tahtiin, että biisin meininki alkaa puuduttamaan jo puolenvälin kohdalla. Monipuolinen ja massiivinen Insane With Love taas on potentiaalinen hittibiisi.

Levyn loppuosan biiseistä Who Is She -kappaleen kitaramelodiat saavat pisteet kotiin. Biisi on rauhallinen ja samalla massiivinen.

Kokonaisuutena uuden levyn soundi on tuttua LABia, mutta välillä se kuulostaa häiritsevän paljon HIM-yhtyeen soundilta. Silmäys tekijätietoihin varmistaa tunnetta, sieltä löytyy myös HIM:in materiaalia tuottanut Hiili Hiilesmaa.

Uudella levyllä ei ole ainakaan heti kuultavissa niin suurta hittipotentiaalia kuin edellisellä albumilla, mutta jos vanhempi LAB kolahtaa, niin tässä on ehkä ihan toimiva hankinta.

Pisteet 3/5