Slowhill : Fennica

Albumit · Stara.fi

Vellu ”Dj Slow” Maurolan ja Rinneradiosta tutun Tapani Rinteen muodostama Slowhill on ihastuttanut loungetyylisellä tunnelmoinnillaan. Kaksikon edellinen Finndisc levy löysi nopeasti oman fanikuntansa, ja levyn kappaleet soivat viikottain mm. televisio-ohjelmissa.

Nyt Slowhill on julkaissut toisen albuminsa, jonka nimeksi tuli Fennica. Tunnelmaltaan levy on aika lähellä edeltäjäänsä, mutta nyt kokonaisuus on selvästi eteerisempi ja unenomaisempi, kun Finndisc oli asteen verran vauhdikkaampi.

Aloitusraita Come Back As A Buttefly aloittaa chillausmatkan hienosti. Taustalla looppina soiva naisääni on eteerinen ja vahvistaa muutenkin rauhallista tunnelmaa. Fundador -kappaleen aikana silmät vaipuvat jo väkisin kiinni ja työpäivän rasitukset unohtuvat.

Riekko -kappale matkaa Lapin tuntureille ja poromiesten maailmaan. Vihdoinkin saatiin yhtyeelle tunnusomaista saksofonia mukaan. Loppupuolella sitä kuullaan jo hieman enemmän. Levyn Fennica nimikkobiisissä on hieno vokaalipohja.

Kun yhtyeessä on mukana kaksi maamme eturivin konevelhoa, ei ole ihme, että Fennica on hieno kokonaisuus, jossa jokainen soundi ja sample on tärkeä osa kokonaisuutta ja loppuun saakka mietitty. Olisin kuitenkin odottanut piirun verran energisempiä ja melodisempia biisejä.

Levy on parhaimmillaan rauhallisen koti-illan taustamusiikkina. Valot himmeälle, pari kynttilää pöydälle ja Fennnica soimaan.

Pisteet 4/5