K-Maro : La Good Life

Albumit · Stara.fi

Libanonista lähtöisin oleva K-Maro on ollut kuluneen kevään kovimpia ulkomaisia tulokkaita. Miehen Femme Like U -kappale on soinut runsaasti niin radioissa kuin discoissakin. Nyt K-Maro on saanut jo ulos kokonaisen albumin, joka on nimeltään La Good Life.

Levyn aloitusraita on tuttu Femme Like U, joka kuulostaa hämäävän paljon ruotsalaisen Alcazarin tuotannolta niin soundien kuin vokaalienkin osalta. Ranskankieli tosin tekee pesäeroa ruotsalaisyhtyeeseen. Kappale on siis leppoisa tanssiraita jostain discon ja r&b:n välimaastosta ja luultavasti kaikille jo tuttu viisu.

Usein yhden ison hitin jälkeen artisti kasaa viikossa levyllisen pöytälaatikkomusaa, että levy saadaan nopeasti ulos. Näin ei ole kuitenkaan käynyt K-Maron tapauksessa, vaan mies on kasannut kappaleitaan jo useiden vuosien ajan.

Heti kakkosbiisi Crazy on potentiaalinen hitti. Menevä ja tiukka pohja, jonka päällä soljuu vokaalien lisäksi pianomelodia. Ihan kelpo biisi. VIP lähentelee tyylillisesti Sean Paulia. Levyn nimikkokappale on taas oikein mielyttävää kuultavaa, nyt mennään jossain hiphopin ja r&b:n kevyessä välimaastossa. Kertosäkeen melodia on oikein kesäinen. Hittikamaa.

Samaan rauhalliseen sarjaan menee myös hieno Au Top. Levyn slovari Sous L’Oeil De L’Ange on oikein kaunis slovari ja kuulostaa hämäävän tutulta. Fiiliksiä on selvästi haettu jostain vanhasta hitistä.

K-Maron soundille on selvästi ominaista 90-luvulla enemmän käytetty kikka, jossa mies hoitaa rap-puolen ja nainen heittää vokaalit kertosäkeisiin. Kulunut teema, mutta toimii ainakin tällä levyllä oikein hyvin. Soundeissa mukana on paljon sähkökitaraa, mutta ilman rock-asennetta.

Pisteet 5/5