Robyn : Robyn

Albumit · Stara.fi

Ruotsalainen Robyn nousi 90-luvun puolivälissä nopeasti listoille Do You Really Want Me -kappaleella ollessaan vasta 16-vuotias. Kansainvälinen läpimurto tapahtui mm. Yhdysvalloissa Do You Know (What It Takes) -kappaleella. Sittemmin hittejä on siunaantunut popparin uralle muutamia, mutta jättihitti on antanut vielä odottaa itseään.

Uudella levyllä kuullaan raikas Robyn, ja soundillisesti on menty tiukempaan suuntaan. Levyn varsinainen aloitusraita Who’s That Girl on vaudikas ja melodinen r&b-tanssiraita, joka vivahtaa vahvasti poppiin. Yleisilmeeltään levy onkin jostain r&b:n ja pop-musiikin välimaastosta.

Vaikka biisien takaa löytyy ruotsalaisia popin kultasormia, kaikkien biisien soundit eivät ole ihan kansainvälisten hittien tasalla. Niissä on haettu selvästi aiempaa enemmän 80-luvun tyyliä. Esimerkiksi Be Mine! kuulostaa vahvasti Kate Bushilta. Kappaleessa on selvästi hittipotentiaalia.

Crash And Burn Girl palailee jo 2000-luvulle teknisiin tunnelmiin. Tunnelmassa on ripaus Kylie Minogueta ja Britney Spearsia. Itämainen Konichiwa Bitches voisi jo olla Britneyn albumilta. Bum Like You on jo selvää poppia ja hieno biisi! Levyn tunnelma ja soundit vaihtelevat aika lailla levyn sisällä, mikä tuo albumin kaareen mukavasti vaihtelua.

Knoppitietona mainittakoon, että Robynin löysi aikanaan toinen poptähti Meja, joka kuuli Robynin laulavan konsertin harjoituksissa. Meja hoiti Robynille nopeasti levydiilin.

Pisteet 3/5