Zen Cafe : Laiska, tyhmä ja saamaton

Albumit · Stara.fi

Melankolisen suomipopin veteraani Zen Cafe julkaisi uuden Laiska, tyhmä ja saamaton kevään kynnyksellä. Albumi on pääosin tuttua tarinaa suomalaisen miehen arkipäivästä.

Levyltä lohkaistut sinkkubiisit nousivat nopeasti radiohiteiksi. Varsinkin levyn nimikkobiisi on vauhdikas raita, jonka säkeistöjen aavistuksen töksähtelevä laulutyyli ja räväkät soundit saavat jalan liikkeelle.

Taivas on kirkas ja napakka on hieman rauhallisempaa maalailua upeilla soundeilla. Samuli Putron vokaalit yhdistettynä rautalanka-osastoa hipovaan kitaraan muodostavat hienon kokonaisuuden. Kertosäkeen viulut ovat piste i:n päälle.

Muista biiseistä pitää mainita Tahdon halvan naisen, joka ei sanomansa takia mennyt soittoon mm. YleX:llä Samuli Putron selityksistä huolimatta. Itse biisi on vauhdikas veto, jossa on hauskat sanat. Myös groovaava Nollapiste kuuluu levyn parhaimmistoon.

Akustisessa Vanha opettaja -biisissä minimoidaan taustat. Myös Pistät avaimen lukkoon -kappale on rauhallinen kappale. Piano kruunaa tämän kauniin kappaleen.

Kokonaisuutena Laiska, tyhmä ja saamaton on hieno levy, niin kuin odottaa saatoi. Hieno levy, jota kuullaan tämän kesän takulla upeilla keikoilla.

Pisteet 4/5