Coldplay ennätysvauhdissa

Viihdeuutiset · Stara.fiColdplay -yhtyeen tuore X&Y -pitkäsoitto nousi julkaisuviikollaan peräti 22 maan listaykköseksi. Esimerkiksi Iso-Britanniassa levyä myytiin ensimmäisellä viikolla 464.471 kappaletta, mikä ei kuitenkaan riittänyt kaikkien aikojen ennätykseen, johon olisi ollut matkaa vielä reilusti yli 200.000 levyn verran.

Julkaisuviikon ennätystä pitää hallussaan suvereenisti Oasis-yhtye, jonka Be Here Now -levyä myytiin ensimmäisellä viikollaan huimat 700.000 kappaletta. Yhdysvalloissa Coldplayn uutuutta myytiin julkaisuviikolla 737.294 kappaletta, mikä on vuoden toiseksi suurin julkaisuviikon myynti. Ensimmäisellä sijalla on 50 Centin Massacre -albumi.

Maailmaanlaajuisesti albumia on myyty ensimmäisen viikon jälkeen yli 5 miljoonaa kappaletta. Suomen listasijoitus selviää ensi viikonloppuna.