Katariina Hänninen : Pimenee

Albumit · Stara.fi

Katariina Hänninen on mielenkiintoinen uusi poptulokas. Kotimaisella rintamalla on ollut parin tyttöbändin ”poismenon” jälkeen selvä tilaus näyttävälle naispopparille. 22-vuotias Katariina Hänninen täyttää tuota aukkoa oikein hyvin.

Iskelmäpuolen Golden Stars -laulukilpailusta nousseen Katariinan soundi on kaikkea muuta kuin iskelmää. Se on raikasta kotimaista poppia. Pimenee -levyltä on jo ehtinyt soida radioaalloilla Kuolematon, joka onkin hieno kappale. Erityisesti biisin kertosäe toimii mukavasti.

Aloitusraita Polvistukaa on yksi levyn parhaista kappaleista, raikkaan biisin kertosäe kruunaa muutenkin mukavan rallin. Levyn valopilkkuihin kuuluu myös Sinun tavalla, jonka melodia jää välittömästi päähän soimaan. Biisin kitarasetit ovat levyn tiukimmasta päästä ja kertosäkeeseen nousu saa melkein kylmät väreet liikkeelle.

Levyn nimikkobiisi on vauhdikas rock/pop-bilebiisi. Toinen sinkkulohkaisu Paha tuuli on tunnelmallinen slovari, joka on Antti Vuorenmaan käsialaa. Säröinen kitara ja rauhallinen piano on saatu hyvin tasapainoon. Suurin osa levyn biiseistä on Risto Asikaisen kynästä ja sen myös kuulee useimmista biiseistä. Monissa kappaleissa on selvä yhteys Nylon Beatin ja Gimmelin soundimaailmaan ja melodioihin.

Katariiinan ääni on slovareissa eteerinen, mutta nopeammissa biiseissä siitä löytyy tarvittavaa rock-särmää. Tässä voi olla artisti, jolla on edessä menestyksellinen ura Suomen pop-taivaalla.

Lue Katariina Hännisen haastattelu tästä!

Pisteet 4/5