Sofia Zida : Disco Mamazida

Albumit · Stara.fi

Sofia Zida on uusi kotimainen discokuningatar, jonka Disco Mamazida -single on yksi kuluvan vuoden parhaista kotimaisista tanssihiteistä. Kappale toimii tanssilattialla erittäin kiitettävästi ja kertosäkeen koukku toimii täydellisesti. Kristian ”Käkkärä” Maukonen on saanut viimein kunnon housevaihteen silmään.

Levyn kakkosraita Money (Greedy Honey) on sekin todella toimiva, kevyen housemainen tanssiraita. Varsinkin basarikuvio saa lahkeet lepattamaan, mutta muutenkin paketti on hittiosastoa. Cover-kappale Rush Rush laskee biitin slovariksi, eikä toimi ihan odotetulla tavalla. Sofian vokaalit jäävät myös turhan ohuiksi. I Won´t Cry Another Tear nostaa tunnelman taas tanssiosastolle, mutta nyt soundeissa on havaittavissa halpa ysäriklangi, joka ei toimi. Selvää täytekamaa.

Stomp on räväkkää r&b-kauraa. Paketti on kutakuinkin kunnossa, mutta ei kuitenkaan saa hittileimaa. Hieman verkkaisempana jatkaa Wish You Were Mine, jossa Sofian kauniit vokaalit pääsevät todella oikeuksiinsa. Tyyli on Amy Diamond vs. Marie Serneholt. I Wanna Mmh… sheikkaa bootya mukavasti ja kertosäe kolahtaa muutaman kuuntelun jälkeen.

Behind The Waterfall on nopeatempoinen r&b-tanssiraita. Kaunis viisu ja toimivat soundit. Kertosäe toimii myös kiitettävästi. Kasaritunnelmainen Ya Can Go ei koukuta, mutta kaunis slovari Never Walk Away tekee sen kansainvälisellä tasolla. No One Will Take Your Love päättää levyn rauhallisesti ja kauniisti.

Hienoa, että Suomessa tehdään vuosien tauon jälkeen tanssilattialle tarkoitettua housea kaupallisessa mielessä. Siitä hatunnosto Sofia Zidalle ja taustatiimille. Kyseistä genreä olisi saanut olla levyllä enemmänkin. Kokonaisuutena albumi on hyvää suomalaista keskitasoa.

Pisteet 3/5