Machoman

Haastattelut · Stara.fi

Ruotsalainen discoartisti Machoman jatkaa musiikillaan siitä, mihin Aqua ja Daze jäivät 90-luvun loppupuolella. Stara.fi tapasi europoppia kieli poskessa esittävän artistin. Koska kyseessä oli Euroviisujen jälkeisen ajan ”Day 1”, oli pakko tiedustella miehen viisufiiliksiä.

– Tietenkin katsoin Euroviisut. Lordi rulaa, rock´n´roll on palannut! Lordi on erittäin iloinen ja hauska kaveri. Ja hieman pelottavakin. He ovat todellisia machomiehiä, Machoman kehuskelee.

Päivän vierailulla Suomessa käväissyt poppari keskittyi reissullaan silkkaan työntekoon.

– Toivoisin voivani olla täällä hieman pidempään, mutta aikatauluni on tiukka. Olen illalla esiintymässä eräässä televisio-ohjelmassa, joka on ensimmäinen televisioesiintymiseni Suomessa. Annan päivän aikana myös useita radiohaastatteluja.

Yhden singlen jälkeen Machomanin todellinen minä on vielä hieman epäselvä. Miehen itsensä mukaan hän on todellinen macho.

– Machoman on cool mies, joka elää omassa maailmassaan. Hän olettaa, että kaikki mitä hän tekee on oikein. Hän on siis täydellinen macho. Hän asuu machomaailmassa, jossa kaikki pyörii hänen ympärillään, artisti valottaa projektille suunniteltua taustatarinaa.

Monet artistit ovat mielellään machoja, mutta mikä Machomanista tekee oikeasti machon?

– Synnyin tällaisena enkä tiedä mistään muusta. Tällainen minä olen.

Machomanin taustalta löytyy samoja tuottajia kuin 90-luvulla menestyneestä tanskalaisesta Aqua-yhtyeestä. Artisti ei siitä kuitenkaan itse halua kertoa.

– Musiikkini on kyllä hieman samanlaista. Kyse vain ajoituksesta, sillä he ehtivät hieman ennen minua. Muuten välillämme ei ole mitään. Meillä on samankaltaista popmusiikkia, mutta minulla on kappaleissani erilaiset mausteet. Musiikkini on eksoottisempaa. Lyriikkani kertovat pääosin siitä kuinka Machoman näkee maailman, kun Aqua lauloi siitä kuinka iloisia he ovat ja minä laulan siitä kuinka cool olen. Olen erittäin cool.

Machomanin eurodiscon soundimaailma on kuin suoraan 90-luvun puolivälistä ilman 2000-luvun päivityksiä. Omaa musiikkityyliään artisti kuvailee lyhyesti.

– Saat sitä mitä kuulet. Se on Machoman. Iloista musiikkia, joka kertoo minusta.

Machoman julkaisi äskettäin Suomessa Wookie Wookie -singlensä, josta pyritään tekemään kesähittiä. Aiemmin miehen materiaalia on julkaistu jo Japanissa, jossa menestys on artistin itsensä mukaan ollut melkoinen.

– Olen saanut erittäin positiivista palautetta Japanista. Ihmiset haluavat nähdä minut televisiossa ja olen kuullut, että monet nuoret laulavat kaduilla kappalettani. Se on hienoa.

Ensi kesänä Machoman tullaan näkemään keikalla mahdollisesti myös Suomessa.

– Näillä näkymin tulen esiintymään festivaaleilla kesäkuun puolivälissä. En tiedä vielä tarkemmin, mutta se on suuri ulkoilmatapahtuma. Esiinnyn siellä missä yleisö haluaa nähdä minut. Siitä tulee hauskaa.

Miehen albumilla tullaan kuulemaan kymmenen kappaleen verran eurodiscoa.

– Musiikki tulee olemaan pääosin samanlaista kuin singlelläni, mutta jokainen kappale on kuitenkin erilainen. Jokaisessa kappaleessa on oma sisältö ja omat lyriikat. Kaikki kappaleet kertovat kuitenkin minusta.

Machoman julkaisee pian siis esikoisalbuminsa myös Suomessa. Hänen oma roolinsa levynteossa jäi hieman pimentoon.

– Hyvä kysymys. Roolini oli olla levyllä oma itseni ja näyttää millainen Machoman on. Maailman pitää saada nähdä millainen olen. Rakastan itseäni ja siksi monet tytöt pitävät minusta. En kuitenkaan osaa sanoa, mihin ominaisuuteen itsessäni ensimmäisenä rakastuin. Se on luonnollinen juttu, jota on vaikea kuvailla.

Artisti tulee toimeen omillaan myös keikkapaikkojen takahuoneissa, eikä miehen vaatimuslista ole siis järin pitkä.

– En tarvitse takahuoneeseen mitään, koska tulen toimeen omillani. En tarvitse edes peiliä, sillä näytän aina hyvältä.

Jocka Träskbäck