Harry Potter kuolee viimeisessä kirjassa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Harry Potter -kirjoilla ja elokuvilla jättiomaisuuden ansainnut kirjailija J.K. Rowling on jo aikaisemmin ilmoittanut, että Potter-kirjasarjassa tullaan näkemään vain seitsemän osaa. Tästä syystä hän voi huoletta valottaa hieman viimeisen kirjan tarinaa.

Rowling paljasti televisiohaastattelussa kirjoittaneensa sarjan viimeisen osan päätöksen jo 16 vuotta sitten. Hänen mukaansa sarjan viimeisessä osassa tulee kuolemaan kaksi keskeistä hahmoa, joiden oletetaan jäävän henkiin. Vastineeksi yksi viimeisessä osassa kuolemaan suunniteltu hahmo jää sittenkin eloon.

Kirjailija ei luonnollisesti kertonut mitkä hahmoista kuolevat tai jäävät eloon. Paljastuksen jälkeen on arvioitu, että Rowling tulee kirjoittamaan Harryn ”ulos” sarjasta, jotta kirja jäisi tosiaan menestyssaagan viimeiseksi.

Yhteensä Potter -kirjoja on myyty maailmalla jo yli 300 miljoonaa kappaletta 63 kielellä. Viimeinen Harry Potter -kirja julkaistaan aikaisintaan vuonna 2007.