Kännykkävirus iski festivaaleille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parhaillaan käynnissä olevilla Ilosaarirock -festivaaleille leviää virus. Kyse ei ole kuitenkaan ihmisestä toiseen leviävästä viruksesta, vaan bluetooth-yhteyden kautta puhelimesta toiseen leviävästä tapauksesta.

Iltalehden mukaan viesti leviää puhelimesta toiseen multimediaviestinä, joka alkaa avaamisen jälkeen lähettää itseään eteenpäin muihin puhelimiin. Viruksen leviäminen loppuu vasta kun puhelimen multimedia-asetukset poistetaan.

– Suosittelen, että ihmiset jättäisivät nämä download content -tekstillä kännykään tulevat viestit lataamatta, Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulun lehtori Jyrki Kurki kertoi Iltalehdelle.

Loppuunmyydyssä Ilosaarirockissa esiintyy tänään muiden muassa HIM, US3, PMMP, Porcupine Tree ja Sonata Arctica. Tapahtumaa voi seurata suorana lähetyksenä NettiTV:stä.