Sooloilua-elokuva myi heti kultaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden yksi katsotuimmista elokuvista elokuvateattereissa, Sooloilua, ylitti DVD-kultalevyn rajan heti julkaisuviikonloppunaan. Sooloilua DVD:tä on myyty jo huimat 30.000 kappaletta.

Kultalevyt jaetaan elokuvantekijöille maanantaina 5. toukokuuta. Elokuvateatterissa yli 180.000 katsojaa saavuttaneen ja kriitikoiden kiittämän elokuvan on ohjannut Lauri Nurkse ja se perustuu käsikirjoittaja Katja Kallion samannimiseen romaaniin. Katja Kallio oli ehdolla Jussin saajaksi parhaasta käsikirjoituksesta.

Lue Sooloilua-elokuvan arvostelu tästä ja katso ohjaaja Lauri Nurksen videohaastattelu tästä.

Pääosissa nähdään niin ikään Sooloilusta Jussi-ehdokkaana ollut Saija Lentonen sekä Kari-Pekka Toivonen. Kristiina Elstelä voitti roolistaan sivuosa-Jussin. DVD:llä herkkupaloina nähdään elokuvasta poistettuja kohtauksia, Chisun musiikkivideo Mun koti ei oo täällä sekä kurkistetaan elokuvan kulisseihin ja tekemiseen.