Yö-yhtyeen laulaja vei Iskelmä-Finlandian

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden 2008 Iskelmä-Finlandia -palkito myönnettiin torstaina Yö-yhtyeen keulahahmolle Olli Lindholmille. Kyseessä oli siis varsin mielenkiintoinen valinta iskelmämusiikile omistetun palkinnon saajaksi.

10.000 euron rahapalkinto luovutettiin Tapsan Tahtien Iskelmä-Finlandia -konsertissa Nokialla. Palkinnon luovutti valtiovarainministeri Jyrki Katainen. Palkinnon saajan valitsi promoottori Juhani Merimaa, joka perusteli valintaansa seuraavasti.

– Tunnen artistit hyvin ja valinta oli vaikea. Koitin ajatella asiaa monelta kantilta ja suurimpana kriteerinä mietin, kuka näistä artisteista on koskettanut eniten ja jättänyt pysyvän jäljen yleisöön.

Nyt seitsemättä kertaa jaettua Iskelmä-Finlandia -palkintoa tavoittelivat tänä vuonna Muska Babitzin, Maarit Hurmerinta, Olli Lindholm, Hanna Pakarinen ja Timo Rautiainen. Ehdokasasettelu aiheutti suurta kohua jo julkistettaessaan, sillä yksikään ehdokkaista ei ollut puhdas iskemäartisti. Palkinto onkin suuntautumassa yhä enemmän populaarimusiikin yleispalkinnoksi.

Aikaisemmat Iskelmä-Finlandian saajat ovat Antti Huovila, Marion Rung, Kari Tapio, Matti ja Teppo, Jari Sillanpää, Paula Koivuniemi ja Eino Grön. Nyt iskelmälaulajien joukkoon liittyi siis iskelmällisempään suuntaan vuosi vuodelta siirtyneen Yö-yhtyeen Olli Lindholm.