Legendaarinen MoonTV on tekemässä paluun?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaista televisiokenttää ja ohjelmasisältöä 90-luvun lopulla uusiksi runnonut televisiokanava MoonTV ajautui monien värikkäiden vaiheiden kautta konkurssiin heinäkuussa 2003. Sittemmin kanavan paluusta ei ole ainakaan julkisesti keskusteltu, mutta nyt MoonTV on mahdollisesti tekemässä paluun.

Helsinkiläinen osakeyhtiö C&C Wind Oy on eilen rekisteröinyt MoonTV -tunnuksen tavaramerkikseen. Rekisteröintiä on haettu luokissa, joitka sisältävät muiden muassa internetin, radion ja television välityksellä tarjottavat palvelut sekä viihteen, ajanvietteen ja kulttuurin. Stara tavoitti puhelimitse yhtiön toimitusjohtajan, joka ei kuitenkaan ollut vielä halukas kommentoimaan yhtiönsä suunnitelmia tunnuksen suhteen.

– En voi ikävä kyllä kommentoida tietoa millään tavoin tällä hetkellä. Asiat ovat tällä hetkellä kesken siinä määrin, että asiasta tiedottaminen ei olisi järkevää, toimitusjohtaja Jarkko Koskinen kertoi Staralle.

Nyt rekisteriin merkityn tavaramerkin hakemuksessa on lisäksi mainittuna tarkennus ”televisiomainonta internetin välityksellä”, minkä voisi olettaa liittyvän esimerkiksi netti-tv -toimintaan. Toimitusjohtaja ei tätä arviota ainakaan suoraan kiistänyt.

– Rekisterissä tuo tieto tosiaan on, mutta sen perusteet ovat hiukan erilaiset kuin voisi olettaa. Näistä en kuitenkaan voi kommentoida enempää, Koskinen totesi.

Alkuperäisen MoonTV -televisiokanavan tai sen taustayrityksen kanssa tällä tavaramerkillä ei tarvitse olla mitään yhteyksiä, sillä tunnusta ei ole aikaisemmin rekisteröity tavaramerkiksi eikä tunnusta ole käytetty tavaramerkkinä viiteen vuoteen. Alkuperäinen tavaramerkki oli toki aikoinaan vakiintunut televisiokanavan nimeksi, mutta sen yksinoikeus on jo lakannut.