Elokuva-arvostelussa Marley & Me

Elokuvat · Stara.fi

Alkuvuoden odotetuimpiin komedioihin lukeutuva Marley & Me marssittaa David Frankelin ohjauksessa valkokankaalle Jennifer Anistonin ja Owen Wilsonin. Elokuva perustuu John Groganin menestyskirjaan.

Romanttinen draamakomedia kertoo Jenniferin ja Johnin suhteesta pariskunnan koiran kautta. Nuorenparin ensimmäinen ”lapsi” on suloinen Marley, jonka koulutus jätetään kuitenkin retuperälle. Tuloksena on kommelluksia toistensa perään, kun koiranpennusta kasvaa huonosti käyttäytyvä, mutta kaikkine vikoineenkin rakastettava lemmikki.

Tämän elokuvan kohdalla sana ”elämänmakuinen” kiteyttää leffan tarinan harvinaisen hyvin. Marleyn elämänkaari on hauska ja mielenkiintoinen, mutta samalla se muistuttaa katsojia myös kyynelkanavien olemassaolosta.

Lupaava komedia muuttuu kuitenkin yllättäen tylsäksi draamaksi, kun tarinassa perheeseen syntyy ensimmäinen lapsi. Elokuvan tunnelma muuttuu, kun käsikirjoitus siirtyy koirasta perhe-elämään ja parin urakehitykseen. Komedioissa yleensä hyvin toimiva Owen Wilson menettää samalla teränsä.

Genre: Romanttinen komedia

Ohjaus: David Frankel

Pääosissa: Jennifer Aniston, Owen Wilson, Eric Dane, Kathleen Turner, Alan Arkin, Nathan Gamble, Haley Bennett

Ensi-ilta: 20.3.2009

Kesto: 1:57

Pisteet 3/5