Intialaistähden pidätyksestä poliittinen myrsky

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viikonloppuna kuinka intialainen supertähti Shahrukh Khan pidätettiin Newarkin kansainvälisellä lentokentällä hänen saavuttuaan Yhdysvaltoihin. Nyt tapaus on saanut Intiassa valtavan huomion ja nostanut vastalauseiden myrskyn.

Yhdysvaltojen maahanmuuttiviranomaiset pidättivät näyttelijän, koska hänen nimensä oli mukana niin sanotulla mustalla listalla. Näyttelijän itsensä mukaan hänet pidätettiin, sen jälkeen kun kävi ilmi, että hän oli muslimi.

Supertähti pääsi vapaaksi ja astumaan Yhdysvaltoihin vasta Intian suurlähetystön puututtua asiaan. Nyt asiasta on huolestuttu myös poliittisella tasolla. Intian hallitus ilmoitti sunnuntaina haluavansa amerikkalaisviranomaisilta virallisen selvityksen pidätyksestä.

– Tämänkaltaisia tapauksia, jotka perustuvat intialaisten uskontoon tai kansallisuuteen ei saisi tapahtua. Emme hyväksy tällaista, ministeri Patel kertoi India Sunday -lehdelle, jonka pääuutisena skandaali on viikonloppuna ollut.

Toinen intialainen miesnäyttelijä Irrfan Khan on samoilla linjoilla, sillä hänet on pidätetty samaan tapaan jo kolme kertaa.

– Viranomaiset näyttävät kokevan kaikki muslimit uhkaksi. Ymmärrän amerikkalaisten varovaisuuden 9/11-tapahtumien jälkeen, mutta heidän pitäisi käyttää hieman erilaisia metodeja, Khan kertoi.