Pohjois-Korean televisio hehkuttaa MM-voittoa?

Nettivideot · Stara.fi

Jalkapallon MM-kilpailut ovat edelleen täydessä käynnissä Etelä-Afrikassa, mutta verkossa julkaistun YouTube-videon mukaan Pohjois-Korea olisi jo voittanut mestaruuden. Videon aitoudesta ei ole kuitenkaan takeita, joten kyseessä voi hyvinkin olla vain parodia.

Pohjois-Korean MM-voitto

Joka tapauksessa YouTubessa leviää parhaillaan video (video sittemmin poistettu) maan kansallisen televisiokanavan lähetyksestä, jossa sekoitetaan uutislähetystä ja jalkapalloselostusta. Ottelun kuvamateriaali on leikattu siten, että Pohjois-Korea näyttäisi olevan selkeästi niskan päällä Brasiliaa vastaan.

Lopulta insertissä kerrotaan, että Pohjois-Korea voitti ottelun 1-0 ja on samalla myös uusi maailmanmestari. Todellisuudessa Brasilia voitti 2-1. Videolla nähdään hurraamassa myös Pohjois-Korean faneiksi maksettuja kiinalaisia näyttelijöitä.

Oli video aito tai ei, se ei olisi Pohjois-Korean muiden tunnettujen propagandojen joukossa kovinkaan suuri yllätys. Onhan maan johtaja Kim Jong-Il propagandaväitteiden mukaan säveltänyt kuusi oopperaa ja lyönyt ensimmäisellä golf-kierroksellaan viisi hole-in-onea. Tuoreen videon aitoudesta ei siis ole tietoa, joten video mennee lähinnä hauskan nettipilan piikkiin. Katso video tästä tai artikkelin yltä.