Haastattelussa Duudsonit

Haastattelut · Stara.fi

Suomalaista televisiohistoriaa monin tavoin maailmalla tehneet Duudsonit viettivät alkuvuoden Yhdysvalloissa kuvaamassa MTV-kanavalle kaksitoistaosaista Dudesons In America -sarjaansa. Viihdelehti Stara tapasi Jarpin ja Jukan Ruisrockissa ja hurjapäiden tunnelmat olivat korkealla.

– Perkele! Aika loistava päivä on ollut. Aurinko on paistanut ja Ozzy Osbourne on vielä tulossa. Onhan tää aika hienoa. Ei ole maailmassa toista niin hienoa paikkaa kuin Suomi ja erityisesti Suomen kesä, Jukka Hilden hehkutti Staralle.

– Kyllähän täällä ristus suomalaisen miehen sielu lepää. Turkukin on näyttänyt yllättävän positiivisen puolen itsestään rock’n’rollin muodossa, Jarppi lisäsi nauraen.

”Nyt alkaa rehab!”

Kaverukset olivat palanneet Yhdysvalloista Suomeen vain pari päivää aiemmin. Miesten fyysinen kunto ei ollut kuitenkaan parhaimmillaan.

– Kaksi päivää sitten tultiin tänne ja kuvattiin siellä tosiaan kaksitoista jaksoa tohon meidän Dudesons In America -sarjaan. Ihan mukavasti siellä meni. Jarpilla murtui selkä ja mulla meni häntäluu ja nilkka. Jarnolla murtui kylkiluita, ja mulla paloi naama, HP:llä meni eturistiside, Jukka Hilden laski Duudsoneiden reissullaan saamia vammoja.

Hurjapäiden saamat vammat tarvitsevat vielä pitkään kuntoutusta.

– Nyt ollaan täällä Suomessa vihdoin ja viimein sen urakan jälkeen, ja nyt alkaa se niin sanottu kuntoutus. Englanninkielinen sanahan sille on ”rehab”, että monessa mielessä alkaa se kuntoutus, Jukka nauraa.

– Jarppihan pääsi just fysiolta ja siellä ne sanoi, että sillä on perse ihan täysin kadonnut, eli pakarat ja takareisilihakset. Mutta ei sillä ole koskaan oikein persettä ollutkaan. Kyllä persettä pitää olla ja nyt kun se on aivan lauta takapuolesta, niin kyllä mä ajattelin vaihtaa, Jukka lisäsi.

– Jukka on sitä kyllä tarkkaan seurannut, kun se tietää pienetkin muutokset. Tikkataulu (eli Jarpin vatsa) on kuitenkin kunnossa. Mä mursin selkäni tammikuussa ja olin kolme kuukautta ylävartalo tuettuna pitkällensä ja hikoilin niin saakelisti, jopa enemmän kuin normaalisti. Enkä pystynyt syömään normaalisti, niin se tikkataulu vähän niinkuin hävisi. Mut sit heti kun mä pääsin irti niin mä otin kyllä sen takaisin, Jarppi kertoi.

– Viikko Suomessa äireen ruuilla ja vähän lihasoppaa, niin saman tien tuli kyllä muodot takaisin, Jukka lisäsi.

Kuvausten jatkuminen vaakalaudalla

Dudesons In America -sarjaa on esitetty jo Yhdysvalloissa, mutta Suomessa tuotantokausi nähdään vasta myöhemmin. Kuvaukset eivät saaneet kovin hyvää starttia, sillä terveydellisiä ongelmia ilmeni jo heti alussa monien loukkaantumisten muodossa. Pahin kolaus oli Jarpin selän murtuminen, ja vammautumiset olivat jo keskeyttää koko kauden kuvaukset.

– Olihan se nyt aika vahva suoritus neljäntenä kuvauspäivänä, eli heti ekan viikon aikana, kun Jarpilla murtui toi selkä, Jukka muistelee.

– Jarno mursi kylkiluunsa ensin. Se oli toka tai kolmas kuvauspäivä. Sitten multa murtui selkä siinä yhtenä päivänä, eikä mennyt varmaan viikkoa siitä kun Jukka mursi häntäluunsa ja nilkkansa. Ja HP:llä oli eturistiside paskana polvesta. Siinä oikeesti vähän ynnäiltiin ja kateltiin toisiamme silmiin, että ”No niin jätkät. Me ollaan nyt noin 10 päivää kuvattu ja meillä on vielä 50 kuvauspäivää jäljellä, että mitäs tehtäis?” Mutta saatiin räimittyä hyvät rautaiset 12 jaksoa. Odotan innolla että päästään näyttämään ne Suomen kansalle, Jarppi kertoi.

Taannoin Suomessakin uutisoitiin kuinka Duudsonit olivat nousseet amerikkalaisiin televisiouutisiin saakka rakentamalla lumesta ja jäästä kaksimetrisen peniksen sikäläiselle parkkipaikalle. Suomessa kyse olisi kuitenkin ollut varsin pienestä jutusta.

– Mä oon ihan samaa mieltä, että se oli pieni juttu. Mähän olin mallina siinä ja se oli enemmänkin miniatyyri, Jarppi veistelee.

– Kyllä siinä oli pari ihan mielenkiintoista ilmettä, kun me paljastettiin tää meidän jääveistos ja se rupes suihkuamaan sitä valkoista nestettä sinne monen metrin korkeudelle. Se oli ihan hauskaa, mutta amerikkalaiset nyt vähän kattoo noita pippelijuttuja aina vähän sillä silmällä, että tää alastomuus ei ole niille ilmeisesti aivan yhtä ok kuin suomalaisille, Jukka.

”Nyt vähän chillataan ja pidetään kesälomaa”

Kuvaukset ovat nyt siis onnellisesti ohi ja kaikki Duudsonit ovat vielä hengissä. Ryhmä saakin nyt nauttia harvinaisen helteisestä kesästä kotimaassa.

– Kyllä tässä olis tarkoitus mennä mökille tuijottamaan saunaa silmiin ja välillä käydä pulahtamassa järveen ja kyllähän siellä sielu lepää. Mökille pitäis päästä sauna polttamaan. Katotaan sitten kun pääsee sinne saunomaan niin sit varmaan sen jälkeen voi taas lähteä kaupungin pariin, Jukka pohtii.

Seuraavan tuotantokauden kuvauksista ei ole vielä mitään tietoa, sillä ennen homman jatkumista pitää nykyiset vammat saada hoidettua kuntoon.

– Tosiaan näiden meidän pienten vastoinkäymisten jälkeen tässä nyt menee ensin useampi kuukausi ennen kuin kukaan on pelikunnossa, niin jos sen aikaa otettais vähän rauhallisemmin ja sitten katsotaan että minne lähdetään, Jarppi kertoi Staralle.

– Meillä oli aika kovat kuusi kuukautta tossa kun kuvattiin, niin nyt vähän chillataan ja pidetään kesälomaa ja katsellaan sitten syksymmällä uudelleen, Jukka lisäsi.

Duudsonit ovat niittäneet menestystä ympäri maailmaa, sillä heidän televisiosarjaansa esitetään lukuisissa maissa. Myös Yhdysvalloissa tunnettuus alkaa olla hyvällä mallilla.

– Vaikee se nyt on mennä sanomaan yhtäkkiä. Kyllähän siellä ihmiset tunnistaa ja tulee välillä nyppimään hihasta. Oli se silleen ihan kivaa, että kun paljon tehtiin siellä haastiksia ja muita sen semmoisia jenkkikanaville, radioihin ja lehtiin. Oli kiva huomata, että se homma rupes jollain tavalla toimimaan ja että jengi kuitenkin tykkäs siitä mitä me tehtiin, niin kyllähän se aina lämmitti sydäntä, Jukka kertoi.

– Silloin sitä huomaa, että jotain on tullut tehtyä oikein kun sitä alkaa tulla sitä tunnistettavuutta, Jarppi puolestaan lisäsi.

Yhdysvaltojen lisäksi myös Australiassa Duudsonit tunnistetaan kadulla.

– Täälläkin on ollut ainakin 20 australialaista tossa nurmikolla. Täällä on ihan sikana ollut niitä. Australia oli ensimmäinen maa joka rupes näyttämään ikinä Duudsoneita ulkomailla ja ollaan käyty siellä kaksi kertaa kiertueella. Nehän on muutenkin ihan hulluja ne aussit. Mä luulen, että sen takia ne näkee jotain yhteneväistä suomalaisten ja niiden välillä. Se on ihan mahtava maa, Jukka hehkutti.

Paris Hilton heitti Jarppia tikalla

Suomessa uutisoitiin taannoin myös Duudsonien ja Paris Hiltonin kohtaamisesta. Nyt miehet paljastivat, että mukana oli myös toinen supertähti.

– Me oltiin MTV Movie Awardseissa ja Jarppi oli tottakai ihmistikkatauluna. Paris Hilton heitti Jarpin mahaan yhden tikan ja seuraavan sitten vähän liian kaukaa, se heitti pitkän kaaren ja tikka osui suoraan reiteen, Duudsonien Jukka Hilden kertoi Staralle.

– Siinä vaiheessa Paris huusi “Aaaargh!”. Sit Katy Perry tuli ja nyppäsi sen tikan Jarpin mahasta. Mä en ole ikinä nähnyt semmoista verisuihkua Jarpin mahasta. Perrykin oli ihan kauhuissaan että mitä täällä tapahtuu. Siinä vaiheessa se red carpet oli todella punainen.

Vielä lienee turhan aikaista suunnitella kovin tarkkaan eläköitymistä, mutta tiedustelimme kuitenkin hurjapäiltä heidän tulevaisuuden suunnitelmiaan.

– Mä haluaisin joskus sitten kun jään eläkkeelle niin ostaa sieltä jonkun viinitilan ja kiikkustuolissa katsoa kun nuoret tytöt polkee viiniä mulle ja ammuskella välillä kenguruita siitä. Kyllä se on hieno maa. Heti Suomen jälkeen kakkosena, Jukka nauraa.