Iron Maidenin uutuus myi platinaa Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Porin Sonisphere-festivaaleilla äskettäin upean keikan vetänyt rockyhtye Iron Maiden on jälleen saanut Suomesta jalometallia. Yhtyeen uusi studioalbumi The Final Frontier julkaistiin perjantaina 13. elokuuta ja se on nyt myynyt jo platinaa.

Uuden albumin ennakkotilaukset ylittivät kaikki odotukset ja nyt levy on Suomessa myynyt alle kahdessa viikossa jo yli platinalevyrajan oikeuttavan määrän 20.000 kappaletta.

Albumin on tuottanut yhtyeen pitkäaikainen luottotuottaja Kevin ”Caveman” Shirley ja kansitaiteesta vastaa Melvyn Grant. Albumi on äänitetty  Compass Pointin studioilla Nassaussa, jossa Iron Maiden äänitti myös klassikkoalbuminsa Piece Of Mind, Powerslave ja Somewhere In Time.

Yhtyeen albumeita on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 80 miljoonaa kappaletta. Suomessa yhtyeelle ojennettiin kunniapalkinto tunnustuksena vuosien saatossa saavutetusta, yhteensä 750.000 kappaleen albumimyynnistä. Porin Sonisphere festivaalin keikka oli myrskystä huolimatta suurmenestys ja paikalla oli 40.000 innokasta Maiden-fania.