Renny Harlinin Mannerheim-elokuvan kuvaukset siirtyvät jälleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monenlaisista ongelmista kärsinyt elokuvaprojekti Mannerheim on kokenut monia takaiskuja, ja elokuvan tekeminen on ollut myös kokonaan vaakalaudalla. Taannoin projektin uutisoitiin toteutuvan, mutta nyt on vuorossa uusin takaisku, joka viivästyttää kuvauksia.

Tänään tuotantoyhtiö Solar Films nimittäin ilmoitti, että kuvausten alkaminen siirtyy jälleen, vaikka elokuvan vaatima rahoitus on yhtiön mukaan jo kasassa. Syyksi kerrotaan sovittujen rahojen saaminen viiveellä.

– Meillä on riittävästi rahoittajia ja kansainvälisiä levityssopimuksia kattamaan koko 12,7 miljoonan euron budjetti, mutta kassavirta on jälkipainotteinen. Sopimusten maksuaikataulu ei tällä hetkellä ole synkronissa kulujen syntymisen kanssa. Voimme aloittaa kuvaukset Unkarissa, kun maksuaikataulu täsmää tuotannon kanssa, tuottaja Markus Selin kertoo.

Mannerheim-elokuvan kuvauksien alkua Unkarissa joudutaan siirtämään, kunnes Suomen kaikkien aikojen suurin elokuvahanke saa kassaongelmansa ratkaistuksi. Mannerheimin tuotantoyhtiö hakee elokuvalle myös pohjoismaisen vakuutusyhtiön valmistumistakuuta, mikä on yleinen käytäntö elokuva-alalla. Vakuutusyhtiö takaa silloin elokuvan valmistumisen. Selin uskoo että valmistumistakuun avulla kassavirta voidaan korjata tuotannon mukaiseksi.

Mannerheim-elokuvan tuottaa Liberty Production, jonka Solar Films on perustanut Mannerheim-elokuvaa varten. Ensi-ilta on suunniteltu ensi vuoden marraskuulle. Mannerheim-kuvaukset Unkarissa kestävät kolme kuukautta. Suomessa kuvataan talvijakso ensi vuoden alussa.

Työryhmälle tiedotettiin kuvausten siirtymisestä keskiviikkona. Elokuvan ohjaa Renny Harlin.