Teinitähti kuormittaa Twitteriä huimasti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin mikroblogipalvelu Twitter on ollut jo useita kertoja ongelmissa yhden ainoan teinitähden takia, kun hänen massiiviset fanijoukkonsa ovat kuormittaneet palvelun tekniikkaa viestitulvillaan. Tämä artisti on Justin Bieber.

Taannoin fanit nousivat jo barrikaadeille, kun Twitter pudottin Justinin pois suosituimpien puheenaiheiden listalta tämän jumiuduttua ykköseksi viikkokausiksi. Sittemmin Justin otettiin taas mukaan listauksiin. Kuormitus jatkuu edelleen, ja nyt julkisuuteen on saatu jo selviä lukuja.

Julkkisbloggaaja Dustin Curtis on julkaissut Twitterin henkilökunnalta saamiaan tietoja, joiden mukaan suositun yhteisöpalvelun serverien kapasiteetista koko ajan keskimäärin kolme prosenttia kuluu Bieberiin liittyvien viestien välittämiseen ja julkaisemiseen. Teinitähdelle on siis kirjaimellisesti omistettu kokonaisia serverikokoonpanoja.

Asiasta kertoi myös verkkojulkaisu Mashable, joka oli yrittänyt varmistaa tietoja Twitteriltä. Tietoja ei myönnetty eikä kiistetty.

– Emme kerro näin tarkkoja tietoja julkisuuteen, mutta voin todeta, että kaikki Bieberiin liittyvä on suosittua Twitterissä, yhtiöstä kerrottiin Mashable -julkaisulle.