Piereskelystä laitonta Afrikassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Afrikassa ollaan parhaillaan tekemässä piereskelystä laitonta. Maan oikeusministeri kertoi nimittäin paikallisten lainvalvojien joutuvan jatkossa rankaisemaan ihmisiä, jotka piereskelevät julkisilla paikoilla. Kerroimme viime viikolla miten piereskelyä ehkäistään mainoskampanjalla.

Oikeusministeri George Chapondan viimeviikkoinen lausunto on nyt aiheuttanut kohua ympäri maailmaa, ja jopa maan omat johtavat viranomaiset ovat kyseenalaistaneet sen perusteet. Chapondan mukaan julkisella paikalla piereskelystä voidaan rankaista säädyllisyyden loukkaamisen perusteella, mutta oikeusoppineet pohtivat vielä onko se mahdollista.

– Mene vessaan, jos haluat piereskellä, George Chaponda kertoi paikalliselle Capital Radiolle.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että julkisella paikalla piereskelystä voi langeta sakkorangaistus. Oikeusministerin tulkinnan mukaan laki nimittäin kieltää sen siinä missä virtsaamisen julkisella paikalla.