Suomalainen voitti Grammyn – Justin Bieber jäi ilman

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen illalla Yhdysvalloissa jaettiin jälleen Grammyt, eli musiikkimaailman Oscarit, vuoden parhaille artisteille ja musiikintekijöille. Yksi illan suurimmasta pettymyksistä oli miljoonien fanien mielestä se, että supersuosittu Justin Bieber jäi ilman palkintoa.

Bieberin fanit purkivat tuntojaan näkyvästi erityisesti Twitter-mikroblogissa, koska heidän mielestään Justinin olisi pitänyt saada suoranainen palkintoryöppy osakseen. Suomeen sen sijaan saatiin erittäin harvinainen Grammy-palkinto, kun Kaija Saariaho palkittiin parhaasta oopperasävellyksestä Kaukainen rakkaus (L’Amour de Loin).

Kyseessä oli Saariahon ensimmäinen ooppera, joka esitettiin ensimmäisen kerran julkisesti Salzburgin musiikkijuhlilla vuonna 2000. Ooppera perustuu löyhästi lyhyeen oksitaaninkieliseen keskiaikaiseen Vida-runoon. Esityksestä vuonna 2005 tehty DVD palkittiin aiemmin parhaasta klassisen musiikin DVD-taltioinnista.