”Unelma omakotitalosta muuttui painajaiseksi”

Ohhoh! · Stara.fi

Suomalaisten rakennusyhtiöiden laiminlyönneistä on viime vuosina puhuttu paljon ja aihetta on käsitelty myös mediassa niin televisiossa kuin lehdissäkin. Erityisesti Finndomon myymät hometalot saivat taannoin laajaa huomiota. Nyt vuorossa on Villa Painajainen.

Nettiaikakausi on tuonut kaltoin kohdelluille kansalaisille entistä paremmat mahdollisuudet raportoida katastrofaalisista tapauksista esimerkiksi nettiblogeissa. Eräs tällaisista monin tavoin pieleen menneestä projektista on Villa Painajainen, jossa ovat olleet mukana Rakennustyö Hellman KyArwo-kivitalot, Zekata Oy ja Insinööritoimisto Oulun talorakenne.

– Urakkaa tuli tekemään marraskuun lopussa 2009 karkkilalainen Rakennustyö Hellman Ky. Urakan piti kestää kolme viikkoa. Urakka eteni anturavaiheesta asti horjuen. Anturoista puuttui tartuntateräksiä, seinät olivat kierot ja täynnä kylmäsiltoja, harkkoseinien valu pullahti kolme kertaa viivästyttäen urakkaa ja olohuoneen ikkuna-aukot olivat liian pienet. Lopuksi urakka jätettiin kesken, blogissa kirjoitetaan.

Aivan viime päivinä Villa Painajainen -blogi on keränyt huiman määrän lukijoita, kun tieto hämmentävästä rakennusprojektista on levinnyt erityisesti sosiaalisessa mediassa. Mukana on myös kuvamateriaalia, joista työn laatu selviää varsin hyvin. Blogin kirjoittaja hälventää tuoreessa kirjoituksessaan epäluuloja siitä, että materiaali olisi jollain tavalla keksittyä tai liioiteltua.

– Tiedoksi – emme ole laittaneet tänne mitään materiaalia, emmekä tule laittamaan, mitä emme pysty sähköpostilla, nauhoitetuilla puheluilla tai muulla tavalla pitävästi todistamaan, blogissa kirjoitetaan