”Maailmanloppu tulee 21.5.2011 – ihmiskunnalla viikko aikaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanloppuja on ennustettu tulevaksi kautta aikojen, ja erityisesti tänä vuonna aihe on ollut kovasti esillä maya-intiaanien kalenterien päättymisen johdosta. Nyt myös amerikkalainen radioevankelista Harold Camping on kantanut kortensa kekoon ja ilmoittanut maailmanlopulle uuden päivän.

Family Radio -kanavalle julistava Campingin mukaan maailmanloppu tulee jo ensi viikon lauantaina 21. toukokuuta 2011. Evankelista julistaa samaa asiaa näyttävästi myös verkossa WeCanKnow-sivuillaan. Camping taustavoimineen ovat laskeneet Raamatusta, että ihmiskunta kohtaa loppunsa tuolloin ja että Jumala tuhoaa maan 21. lokakuuta 2011.

Sama mies ennusti 1990-luvun alussa, että maailmanloppu tulisi syyskuussa 1994. Niin ei kuitenkaan tapahtunut, joten tuolloin kyseessä oli ilmeisesti jonkinlainen laskuvirhe. Tuorein ennustus on noussut otsikoihin lähinnä siksi, että sille on perustettu parodiasivusto WeCantKnow, joka laskee sekunteja väitettyyn maailmanloppuun.